αναδημοσίευση από ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ,
ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΠΙΕΣΑΤΕ ΕΔΩ
Κατατέθηκε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή
Παρέμβαση Λοβέρδου για τη συνεπιμέλεια τέκνων
Ο κ. Λοβέρδος επισημαίνει ότι ήδη από τον Ιούλιο του 2016 έχει καλέσει το υπουργείο να δώσει λύσεις στο θέμα, τονίζοντας ότι ο προηγούμενος υπουργός διαβεβαίωνε ότι τον Δεκέμβριο του περασμένου χρόνου θα κατέθετε σχετική ρύθμιση.
Τα πολλά οικογενειακά δράματα, που έχει προκαλέσει και συνεχίζει να προκαλεί το ισχύον πλαίσιο με το πρόβλημα στο θέμα της συνεπιμέλειας τέκνων, κυρίως σε βάρος των ίδιων των ανήλικων παιδιών, επισημαίνει σε επίκαιρη ερώτησή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος. Στην ερώτησή του ο κ. Λοβέρδος επισημαίνει ότι ήδη από τον Ιούλιο του 2016 έχει καλέσει το υπουργείο να δώσει λύσεις στο θέμα, τονίζοντας ότι ο προηγούμενος υπουργός (ο Νίκος Παρασκευόπουλος) διαβεβαίωνε ότι τον Δεκέμβριο του περασμένου χρόνου θα κατέθετε σχετική ρύθμιση. Προφανώς λόγω της παρέλευσης του συγκεκριμένου χρονικού ορίου, ο κ. Λοβέρδος επανέρχεται και ρωτά τον κ. Κοντονή εάν το υπουργείο έχει ετοιμάσει τις σχετικές ρυθμίσεις για το «απολύτως επείγον θέμα», όπως το χαρακτηρίζει και ζητά να ενημερωθεί πότε αυτές οι ρυθμίσεις θα κατατεθούν στη Βουλή.
Έτσι κι αλλιώς διεθνών, οι νομοθετικές αλλαγές και οι ρυθμίσεις για ανθρώπινη αντιμετώπιση των παιδιών και των πατεράδων του διαζυγίου πληθαίνουν καθημερινά μιας και ο επιστημονικός κόσμος πλέον παντού γνωρίζει ότι δεν είναι το διαζύγιο που προκαλεί τα μεγάλα προβλήματα αλλά η αποκλειστική επιμέλεια. Κατά τον σύλλογο “Συνεπιμέλεια” μία είναι η λύση για την γονεϊκή αποξένωση και την κατάθλιψη που προκαλεί, η Κοινή Ανατροφή.
Eίναι κρίμα εν έτει 2017 όπου όλες οι προηγμένες χώρες από παιδαγωγικούς καθαρά λόγους καθιέρωσαν τη συνεπιμέλεια,η Ελλάδα να είναι τόσο αναχρονιστική και ποιός θα το περίμενε από κυβέρνηση της ΑριστεράςΕύγε σας για την προσπάθεια που κάνετε, μιας και πληθαίνουν οι “εσταυρωμένοι” γονείς,κυρίως πατεράδες, από την πολύ κακή χρήση του προνομίου της αποκλειστικής επιμέλειας του άλλου γονέα που καθιστά μέρος της διαμάχης τα παιδιά, στερώντας ακόμα και τη στοιχειώδη τηλεφωνική επικοινωνία.Ο αδερφός μου Γεώργιος Καραμανώλης καθηγητής πανεπιστημίου της Βιέννης υποφέρει από μια τέτοια βάναυση συμπεριφοράΜήπως θα μπορούσατε να τον βοηθήσετε;To mail του είναιgeorge.karamanolis@univie.ac.atΕίμαι πατέρας 4 παιδιών και γνωρίζω τον πόνο του γονέα αλλά και τον καημό των παιδιών.Σας ευχαριστώ