Η ίδια δικαστής που εξέδωσε πρόσφατα στη Χαλκίδα μια άλλη συζητημένη απόφαση, που αφορούσε ένα παιδί γεννημένο εκτός γάμου, ανέθεσε μέρος της γονικής μέριμνας στον πατέρα. Ειδικότερα να εκπροσωπήσει ο πατέρας το παιδί ενώπιον των ελληνικών αρχών και υπηρεσιών για να εκδοθεί διαβατήριο, ΑΜΚΑ, ν’αποδεχθεί δωρέες – γονικές παροχές και να το εγράψει στο ελληνικό σύστημα υγείας.
Δείτε την επόφαση στον ακόλουθο σύνδεσμο 1372 2018 ΜΠΑ ασφαλιστικά
Σταδιακά θα βελτιωθεί η θεωρητική κατασκευή των δικαστηρίων μας και θα εγκαταληφθούν οριστικά ορισμένα στερεότυπα όπως η θεωρία της σύγκρουσης. Δέχεται η απόφαση ότι όταν υπάρχει σύγκρουση πρέπει ν’ανατίθεται η άσκηση της γονικής μέριμνας σε ένα γονιο, Ξεχνά όμως ότι τη σύγκρουση την προκαλεί η ίδια η νομολογία των δικαστηρίων που ενθαρρύνει κάποιο γονιό να την προκαλέσει ακριβώς για να πάρει αυτός την αποκλειστική γονική μέριμνα..
Προσέξατε βέβαια ότι δεν μιλάει η απόφαση για επιμέλεια. Η ΄νομική κατασκευή, το νομολογιακό έθιμο της αφαίρεσης της επιμέλειας πουθενά δεν προβλεπεται από τον νόμο. Ορθά αναφέρει η απόφαση ότι από το νόμο προβλέπεται η ρύθμιση της άσκησης στης γονικής μέριμνας.
Το επόμενο λογικό βήμα θα ειναι αντί ν’αφαιρείται η γονική μέριμνα / επιμέλεια να διατηρείται αυτή κοινή και στους δυο γονείς. Τότε η απόφαση θα ρυθμίζει τον τρόπο με τον οποίο τα παιδιά θα μεγαλώνουν. Και αυτός θα είναι η συνισταμένη της γνώμης και των δύο γονιών ως προς την ανατοροφή των παιδιών τους. Έτσι απλά και αποτελεσματικά.