ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ
Μετά από μία περίοδο κατά την οποίαν λόγω των χειρισμών του τότε υπουργού Δικαιοσύνης το δυναμικό κοινωνικό κίνημα της συνεπιμέλειας οδηγήθηκε στην ύπνωση, νέα νέο startup πραγματοποιείται στις μέρες μας.
Μετά από βροχή τηλεφωνικές επικοινωνίας των μελών του συλλόγου μας προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης, αναβίωσε η ξεχασμένη επιτροπή και ο νέος υπουργός δημοσίευσε στο ΦΕΚ 536 ΥΟΟΔ 2018 η παράταση του χρόνου λειτουργίας της.
Στις 2 Οκτωβρίου 2018, ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Ν. Νικολόπουλος κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Καλογήρου.
Τις 1η Οκτωβρίου 2018 ο Σύλλογος Συνεπιμέλεια κατέθεσε, με αρ. πρωτοκόλλου Υπουργού 3814/2018, αίτηση – αναφορά ζητώντας από τον νέο υπουργό κ. Καλογήρου, μεταξύ άλλων, μία συνάντηση.
Στις 14 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη τηλεοπτική εκπομπή της νέας σεζόν για την συνεπιμέλεια.
Στις 19 Οκτωβρίου ο βουλευτής κ. Ν. Παναγιωτόπουλος κατέθεσε ερώτηση στον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Μ. Καλογήρου ρωτώντας τον για τη πορεία του έργου της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής.
Στις 24 Οκτωβρίου ο Βουλευτής κ. Γ. Αμυράς με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση για το “νόμο Παρασκευόπουλου” χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατει ως “μη ισότητα” και παρομοίωσε την λειτουργία της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής με την “εποχή του αραμπά”
Στις 14 Νοεμβρίου συμμετέχουμε στην παρουσίαση ενός ιδιαίτερα σημαντικού καλλιτεχνικού δημιουργήματος, ενός βιβλίου γύρω από το θέμα της γονικής αποξένωσης και της κοινής ανατροφής το οποίο θα συζητηθεί πολύ.
Μετά το άρθρο του Ε. Μάγκου, νέο άρθρο με τίτλο «Η ανενεργός γονική μέριμνα αναγνωρισμένων τέκνων εκτός γάμου» δημοσιεύθηκε στο τεύχος 8 – 9 του έτους 2018, σ.σ. 884 – 892 του Νομικού Περιοδικού Εφαρμογές Αστικού Δικαίου Πολιτικής Δικονομίας των εκδόσεων Νομική Βιβλιοθήκη. Κάποτε ο νομικός κόσμος δεν ήθελε ν’ ακούσει για τέτοια θέματα. Σήμερα έχουν βρει τη θέση τους στην επιστημονική σκέψη της χώρας.
Στις 22 και 23 Νοεμβρίου το ICSP www.twohomes.org διεξάγει Συνέδριο στο Στρασβούργο με θέμα Shared Parenting, Social Justice and Children’s Rights (Κοινή Ανατροφή, Κοινωνική Δικαιοσύνη και Δικαιώματα του Παιδιού). Δείτε εδώ το πρόγραμμα. Είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός. Έχουν εγγραφεί εκατοντάδες σύνεδροι από όλες τις χώρες και ηπείρους. Ήδη συμμετέχουν 3 έλληνες. Η προθεσμία εγγραφής και συμμετοχής είναι ακόμα ανοικτή.
Στις αρχές Δεκεμβρίου συμμετέχουμε σε συνέδριο της ψυχοιατροδικαστικής εταιρείας με θέμα την ψυχολογική βία, την αποξένωση και την πρόληψή της μέσω της κοινής ανατροφής.
Στις αρχές του 2019 διοργανώνουμε, μαζί με το I.C.S.P. και τη διεθνή συμμετοχή ξένων ειδικών, ημερίδα στην Αθήνα, με αντίστοιχο θέμα.
Θα επικοινωνήσουμε για όλ’ αυτά καθώς και για κάθε έκτακτο νέο που θα έχουμε με νεότερα μαίηλ.
Δείτε τα spam του υπολογιστή σας γιατί μπορεί το ενημερωτικό mailchimp του συλλόγου να πηγαίνει σ’ αυτά. Αποχαρακτηρίστε το τότε από spam για να μπορείτε να λαμβάνετε τα ενημερωτικά του συλλόγου.
Δείτε το αναβαθμισμένο site www.synepimelia.gr το οποίο είναι προσβάσιμο και από κινητά τηλέφωνα και tablets. Ανακοινώσεις για τις δράσεις του Συλλόγου Συνεπιμέλεια θα γίνονται μόνο από το Δ.Σ. μέσω του site www.synepimelia.gr και θ’ αναρτώνται από αυτό στο Facebook.
Η σελίδα του Συλλόγου Συνεπιμέλεια στο Linkedin έχει ενώσει σχεδόν οκτώ χιλιάδες ( 8.000) συνδεδεμένα άτομα.
Αποφασίστηκε η αναδιοργάνωση του FB ώστε να τεθούν κανόνες. Δεν θα γίνεται πολιτική και δεν θ’ αναρτώνται προσβλητικές ή υβριστικές εκφράσεις. Οι διαχειριστές θα διαγράφουν τα απαράδεκτα σχόλια και σε περίπτωση υποτροπής όπου το μέλος επιμένει στη παραβατική συμπεριφορά θα διαγράφεται από το γκρουπ.
Πολλοί μας ρωτάνε πως μπορούν να συνδράμουν στη κοινή προσπάθεια. Η παράκληση του Δ. Σ. :
Πλησιάστε κάθε βουλευτή κάθε κόμματος του συνταγματικού τόξου που γνωρίζετε ή που έχει εκλεγεί στην περιφέρειά σας. Μιλήστε του, ενημερώστε τον και ζητήστε συνάντηση μαζί του ενημερώνοντας το Δ.Σ. του Συλλόγου για να πάτε μαζί σ’ αυτή. Στόχος είναι η προσωπική επαφή με όλα τα μέλη του Κοινοβουλίου, όσα από αυτά δεν έχουμε συναντήσει μέχρι τώρα.
Τέλος, λέγεται από πολλούς παράγοντες ότι «συνεπιμέλεια, ναι, είναι ώριμη η κοινωνία, πρέπει να έρθει αλλά υπάρχουν δυσκολίες στην εφαρμογή της». Αυτό δείχνει απλά ότι εμείς έχουμε αποτύχει να επικοινωνήσουμε το ακόλουθο μήνυμα.
Η λύση είναι μία, είναι δοκιμασμένη, αποτελεσματική και άμεσα εφαρμόσιμη.
Οκτώβριος 2018
Σύλλογος Συνεπιμέλεια