Η φωνή της επιστήμης απευθυνεται προς τον κύριο Υπουργό Δικαιοσύνης.
Ο κύριος Υπουργός είναι επιστήμονας και μπορεί ν’ακούσει την επιστήμη η οποία λέει απερίφραστα “ίσο χρόνο και φροντίδα για κάθε παιδί και από τους δύο καλούς γονείς του“.
Μάλιστα, η επιστήμη το είπε μέσα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, δίπλα στο γραφείο του κ. Υπουργού.
Πήραν θέση θεσμικοί φορείς όπως η ανεξάρτητη Αρχή Συνήγορος του Πολίτη – Συνήγορος του παιδιού, η επαγγελματική Ένωση Ελλήνων Ψυχολόγων, η επαγγελματική ένωση Σύλλογος Ελλήνων Κοινωνιολόγων.
Οι θεσμικοί φορείς απευθύνθηκαν εγγράφως προς την Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή.
Δείτε το κείμενο κοινωνιολόγοι
Δείτε το κείμενο ψυχολόγοι
Τοποθετήθηκαν υπέρ της εναλλασσόμενης κατοικίας και του ίσου χρόνου και με τους δύο γονείς. Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής του Τομέα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, εξηγούσε στην Επιτροπή τα πλεονεκτήματα της κοινής ανατροφής .
Παρ’ όλ’αυτά τα μέλη της επιτροπής και οι εισηγητές που είναι κατά της κοινής ανατροφής πείστηκαν … για το αντίθετο ! Θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τις απόψεις τους σαν να μην άκουσαν τίποτε. Για αυτούς η εναλλασσόμενη κατοικία “δεν είναι προς το συμφέρον του παιδιού”.
Τα μέλη της επιτροπής που είναι υπέρ της κοινής ανατροφής είδαν τις θέσεις τους να επιβεβαιώνονται από την επιστήμη.
Τους λόγους που οι νομικοί της επιτροπής που είναι αντίθετοι δεν θέλησαν ν’ακούσουν την επιστήμη τους προαναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο.
Αν και ο κ. Υπουργός δεν θέλει ν’ακούσει, τότε κάτι σοβαρό συμβαίνει.
Στη σημερινή εποχή των 2 διαζυγίων ανά 5 γάμους, με κατά κανόνα και τους δύο γονείς εργαζόμενους, πρέπει η συνεπιμέλεια να είναι αυτονόητα πρώτη επιλογή! Ο τεχνητός αποκλεισμός ενός γονέα και η επακόλουθη αποξένωση του από τα τέκνα, οδηγεί μόνο σε πόνο, λύπη, έξοδα και δυσκολίες τους γονείς και τα παιδιά!! Μην αποστερείτε την σχέση αγάπης που οφείλουμε ως καθήκον αλλά και δικαιούμαστε αναφαίρετα από τα παιδιά!! Συνεπιμέλεια – εναλλασσόμενη κατοικία για να μην ορφανεύουν τα παιδιά στα δικαστήρια!!
Είναι πολλά τα λεφτά.Οι επιστήμονες είναι εκείνοι που θα πρέπει να μιλούν με δεδομένα και αναλυσεις,οι νομοθέτες να δημιουργήσουν τους νόμους βασιζόμενοι στις επιστημονικές μελέτες και οι δικαστές να εκδικάζουν σύμφωνα με τη νομοθεσία.