Η Πρώτη Απόφαση Δικαστηρίου για Συνεπιμέλεια στην Ελλάδα

 

8 Φεβρουαρίου 2011

 

Μπορεί να διατάξει και το Δικαστήριο την κοινή επιμέλεια

Με μεγάλη ικανοποίηση ειδαμε την πρώτη δικαστική απόφαση για συνεπιμέλεια στην Ελλάδα. Δικαστής του Πρωτοδικείου Τρικάλων εξέδωσε προσωρινή διαταγή για υπόθεση επιμέλειας μεταξύ συζύγων σύμφωνα με την οποία «η επιμέλεια παραμένει κοινή». Τα παιδιά θα μείνουν αρχικά για ορισμένες μέρες με τον ένα γονέα, οπότε ο άλλος γονέας θα τα βλέπει για δύο ώρες την ημέρα και θα έχει ελεύθερη τηλεφωνική επικοινωνία και στην συνέχεια θα τα παραδώσει στον άλλον γονέα οπότε αντίστροφα θα ισχύει η ίδια επικοινωνία. Το μεγάλο πλεονέκτημα των παιδιών ήταν στην υπόθεση αυτή ότι οι δύο εν διαστασει σύζυγοι είχαν διαμερίσματα σε πολύ κοντινή απόσταση.

 

Οι συνέχεια της απόφασης ήταν απογοητευτική. Η πρωτοδίκης είχε ήδη μετατεθεί σε γειτονικό Πρωτοδικείο. Η πρόεδρος Πρωτοδικών που δίκασε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, πριν ακόμα εκφωνήσει την υπόθεση, είπε «αυτές οι τρελαμάρες δεν θα συνεχιστούν». Όπως συνήθως γίνεται, έδωσε την επιμέλεια στην μητέρα …

 

Σημαντική καινοτομία από το Πρωτοδικείο Τρικάλων. Με προσωρινή διάταξη του Δικαστή σε δίκη ασφαλιστικών μέτρων χωρίς να έχουν συμφωνήσει οι γονείς διατάχθηκε κοινή επιμελεια των παιδιών και μάλιστα εναλασσόμενη κατοικία.

 

Αντί σχολιασμού παραθέτουμε το κείμενο της διάταξης :

 

Η επιμέλεια των ανηλίκων παραμένει κοινή και από τους δύο γονείς. Ο τόπος διαμονής των ανηλίκων καθοριζετα προσωρινά ως εξής : Τα ανήλικα θα διαμένουν με τον καθού πατέρα τους στην οικία που διαμένει σήμερα ο τελευταίος το χρονικό διάστημα από ….. έως 19:00 της …. Κατά το διάστημα αυτό ο καθού εν θα παρεμποδίζει την αιτούσα να επικοινωνεί τηλεφωνικά με τα ανήλικα, τουλάχιστον μία φορά την ημέρα και να τα συναντά τουλάχιστον δύο ώρες την ημέρα σε τόπο επιλογής της εφόσον το επιθυμεί. Στις 19:00 μ.μ. ο καθού θα μεταφέρει τα ανήλικα στην οικία όπου διαμένει η αιτούσα μητέρα τους, όπου τα ανήλικα θα διαμείνουν στην οικία αυτή μέχρι τη συζήτηση της αίτησης. Κατά το διάστημα αυτό που τα ανήλικα θα διαμένουν στην οικία της μητέρας, η μητέρα δεν θα παρεμποδίζει τον καθού να επικοινωνεί τηλεφωνικά με τα ανήλικα, τουλάχιστον μιά φορά την ημέρα και να τα συναντά τουλάχιστον δύο ώρες την ημέρα σε τόπο επιλογής του, εφ’όσον το επιθυμεί. Οι ώρες που οι διάδικοι θα συναντούν τα ανήλικα θα είναι συνεχόμενες αι θα καθορίζοντα από τους γονείς με αποκλειστικό γνώμονα τις υπόλοιπες υποχρεώσεις των ανηλίκων.

 

Απόψεις Επισκεπτών ( 2 )

  1. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΡΠΑΣ

    Επιτέλους κάποιος δικαστής δίκαιος .
    Είμαι πατέρας τριών παιδιών απο δύο διαφορετικές γυναίκες και παρά τον αγώνα που κάνω για να τα βλέπω και για να έχω επικοινωνία μαζί τους ,τα δεκάδες δικαστήρια που έγιναν δεν μου έδωσαν καμιά επιμέλεια .
    Ούτε καν συνεπιμέλεια .
    Το κράτος με κάθε τρόπο προσπαθεί να μην υπάρχουν πατεράδες ; Να μην αισθάνονται τα παιδιά την πατρική στοργή ;
    Το τρίτο μου παιδί έπρεπε να το αναγνωρίσω πληρώνοντας 50 ευρώ στον συμβολαιογράφο .
    Αν ήμουν παντρεμένος δεν θα υπήρχε τέτοιο θέμα ,ακόμα και αν δεν συμφωνούσε η μητέρα ότι είμαι ο πατέρας .
    Ρατσισμός μέχρι αηδίας δηλαδή .

    Reply
  2. Pingback: Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΚΡΩΝ | Gonis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *